SCALA AAN ASSISTENTIE SYSTEMEN

Meer gemak en veiligheid voor de chauffeur én medeweggebruikers. Met een scala aan innovatieve assistentiesystemen zet de nieuwe MAN Truck Generation een volgende stap in de richting van autonoom rijden. Wat te denken van ACC Stop & Go, blinde hoek- waarschuwingssystemen, Lane Guard Support of ComfortSteering?

TWEE WAARSCHUWINGS- SYSTEMEN VOOR DE BLINDE HOEK

Deze nieuwe MAN veiligheidssystemen o.b.v. radartechnologie, waarschuwen de chauffeur voor per sonen en/of voertuigen die zich in de blinde hoek van de truck bevinden:

TURN ASSIST

Turn Assist waarschuwt de chauffeur in een vroeg stadium als hij rechtsaf wil slaan en tegelijkertijd een fietser van rechts nadert. Het systeem waarschuwt de chauffeur akoestisch én via de LED-waarschuwingslichten in de A-stijl aan bijrijderszijde van de truck.

LANE CHANGE SUPPORT

Lange Change Support waarschuwt de chauffeur in een vroeg stadium als hij van rijstrook wil veranderen en tegelijkertijd een ander voertuig in de gevarenzone nadert. Het systeem waarschuwt de chauffeur akoestisch en via de LED-waarschuwingslichten in de A-stijl aan bijrijderszijde óf de bestuurderszijde van de truck.

LANE GUARD SUPPORT (LGS) & LANE RETURN ASSIST (LRA)

De MAN-rijstrookbeveiligingssystemen bewaken de juiste positie van het voertuig in de rijstrook. LGS waarschuwt de bestuurder voor het onbedoeld verlaten van de rijstrook met een hoorbaar signaal en LRA grijpt actief in en stuurt het voertuig terug de rijstrook in.

HIGHBEAM ASSIST

Highbeam Assist voorkomt dat bestuurders van tegenliggers of voorliggers worden verblind door het grootlicht tijdig te dimmen.

SLEUTEL MET LICHTTEST

De sleutel is aangevuld met de mogelijkheid om buiten het voertuig de lichttest te activeren waarmee direct zichtbaar wordt of alle lampen functioneren. Wel zo makkelijk en veilig!