DE BESTE EN INNOVATIEFSTE AANDRIJFLIJN DIE JE KUNT BEDENKEN

MAN HydroDrive® Méér tractie met één druk op de knop

De inschakelbare hydrostatische voorwielaandrijving MAN HydroDrive® is het ideale aandrijfconcept voor trucks die voornamelijk op de weg worden gebruikt en die tijdelijk meer tractie nodig hebben. De extra tractie verhoogt de rijveiligheid en breidt het toepassingsgebied van uw trucks uit. In vergelijking met conventionele vierwielaandrijving bespaart u niet alleen brandstof, maar ook gewicht. De hydrostatische asaandrijving is tot 750 kg lichter dan een vergelijkbaar voertuig met conventionele vierwielaandrijving en verhoogt dus ook uw laadvermogen.

MAN TipMatic®. Verlaagt brandstofgebruik, verhoogt rijcomfort, trekkracht en manoeuvreerbaarheid

MAN TipMatic® kiest altijd automatisch de optimale versnelling om weg te rijden bij het leegrijden of met maximale belading. Anderzijds zorgen de grote spreiding van de overbrengingsverhouding en de softwarefunctie t.b.v. hellingsdetectie voor een uitstekend startgedrag.

Idle-speed driving

De transmissiefunctie MAN Idle-speed Driving maakt comfortabel rijden bij een stationair toerental zonder het bedienen van het gaspedaal mogelijk.

Alle assen aangedreven

Overal waar maximale tractie vereist is, komen MAN trucks met permanente of inschakelbare vierwielaandrijving in actie. De voertuigen met vierwielaandrijving zijn ook uitgerust met AP-assen met grote bodemvrijheid, differentieelsloten, trommelremmen en stabilisatoren.

Schakelprogramma MAN TipMatic Offroad

De transmissiesoftware MAN TipMatic Offroad zorgt voor hogere schakeltoerentallen en minimale trekkrachtonderbreking. Als het voertuig toch een keer vast komt te zitten, is dat geen reden om door te draaien: de automatische schommelmodus neemt de aansturing over en vereenvoudigt het wegrijden.

MAN EfficientCruise® Nóg intelligenter, nóg zuiniger

De nieuwe MAN EfficientCruise® beschikt over intelligente en efficiency verhogende functies: dynamisch zeilen schakelt automatisch tussen accelereren en rollen op vlak terrein. In plaats van de relatief minder gunstige lagere deellastbereiken worden steeds meer de meest economische werkingsbereiken van de motor gebruikt.

Rijprogramma’s

De rijprogramma’s combineren meerdere voertuigfuncties (bijv. schakelstrategie en MAN EfficientCruise) om de bestuurder in specifieke omstandigheden een optimale performance van het voertuig te bieden. Er zijn universele, vooraf ingestelde rijprogramma’s en programma’s voor speciale rijsituaties.

Losschommelen

Met de transmissiefunctie “losschommelen” kan de vrachtwagen gemakkelijker weer wegrijden als deze zich in de sneeuw of op een losse ondergrond heeft vastgereden. Zodra de functie is geactiveerd, regelt de bestuurder het ontkoppelen en sluiten van de koppeling intuïtief via het gaspedaal.

“We hebben gekozen voor MAN vanwege de betrouwbaarheid en uitstraling” De Beijer Groep