GROEN, GROENER, GROENST!

Werken aan een groenere toekomst doen wij samen. Steeds meer opdrachtgevers vragen naar een lagere uitstoot per geleverde ton zand of kuub beton en dat bereiken we op meerdere manieren. Bijvoorbeeld door met het optimale voertuigconcept het maximale te kunnen leveren. Daarnaast zorgen we met de optimale aandrijflijn voor het hoogste rendement en het laagste verbruik, dus ook voor minder uitstoot. En dat is nog niet alles.

CO2 neutraal met HVO

Veel steden hebben hun toegangsregels voor de komende jaren vastgelegd. Vanaf 1 januari 2022 mogen uitsluitend nog Euro 6 trucks de binnenstad in, en na 2030 wil men alleen nog zero-emissie elektrische trucks gaan toelaten. MAN zet hier met volle macht op in. Zo kunt u vandaag al profiteren van onze zuinige dieseltrucks die qua CO2 uitstoot (dankzij HVO brandstof) een topprestatie neerzetten, 0% van tank to wheel!

Onze trucks hebben de laagste VECTO waarden

Als het gaat om CO2 uitstoot hanteert Europa een uniforme methode om deze te berekenen, helemaal afhankelijk van de specificaties van de te bestellen of bestelde truck. Het resultaat van de berekening is een CO2 waarde in grammen per ton per kilometer op basis van gestandaardiseerde gewichten en inzetgebieden. Met onze account managers kunt u de laagste CO2 waarde bepalen en zo zorgdragen voor minimale milieubelasting, minimaal brandstofverbruik en toekomstige, minimale km-heffing tarieven.

Met MAN bent u zo klaar voor de toekomst.

Elektrische aandrijvingen voor de opbouw van MAN Trucks

Wierda Hybrid Technologies (WHT) ontwikkelt en produceert dé elektrische aandrijving voor de opbouw van uw MAN truck. Makkelijk, energiezuinig en geluidsarm. De Electric PTO van WHT drijft de opbouw van uw truck elektrisch aan. Wordt de conventionele PTO ingeschakeld, de handrem bediend en versnelling in neutraal stand gezet, dan neemt de WHT elektrische parallel aandrijving de PTO-functie over. Hierbij wordt de verbrandingsmotor automatisch uitgeschakeld. De aandrijving van de opbouw draait daarmee elektrisch door. Zonder verlies van capaciteit of snelheid. Zuinig, stil en Zero emissie.

Of het nu om een betonmixer, autolaadkraan of een hoogwerker gaat, de opbouw functioneert geheel elektrisch. Wanneer het accupakket leeg dreigt te raken, dan start de dieselmotor automatisch en neemt de conventionele PTO het werk weer over. Dat maakt de WHT Electric PTO geschikt als dé maatwerkoplossing voor uw MAN voertuigen. Op elke plaats, op elk tijdstip en op elk moment. Altijd de meest energiezuinige en werkbare oplossing met veel voordelen!

Meer informatie op: www.wierdahybrid.nl

Subsidieregelingen voor uw MAN

Om u te helpen met investeringen in duurzame transportoplossingen heeft de Nederlandse overheid een aantal regelingen. Bijvoorbeeld de EIA energie-investeringsaftrek en de MIA/VAMIL milieuregelingen die voordeel bieden wanneer u in bijzonder zuinige bouwtrucks en opbouwen investeert. Lichtgewicht kippers en bouwvoertuigen met een aantoonbaar lager energieverbruik komen in aanmerking, Maar ook de elektrische PTO voor de betonmixer, de hoogwerker, de laadkraan of de kipper worden gestimuleerd. Meer weten? Neem gerust contact met ons op!