MAATWERKOPLOSSINGEN WIERDA VOERTUIGTECHNIEK

Wierda Voertuig Techniek (WVT) is specialist in het ontwikkelen en produceren van maatwerk transportoplossingen voor MAN trucks. WVT bouwt een chassis dat precies past bij uw vervoersvraag. Of dit nu een verandering van de wielbasis is, het bijplaatsen van één of meer assen, het verlengen of verkorten van de achteroverbouw, het verplaatsen van componenten, of andere aanpassingen: veel is mogelijk. Goed om te weten is dat WVT door MAN Truck & Bus SE officieel is erkend als ombouwer van MAN voertuigen en dat daarmee de fabrieksgarantie bestaan blijft.

SCALA AAN ASCONFIGURATIES

Voorloopas

WVT levert voorloopassen (VLA) voor de twee-, drie- en vier-assige MAN TGS/TGX trucks. De voorloopassen kunnen geleverd worden als MAN Vo / Vok-09-05 as met een technische aslast van 9.000 kg of als RoR-as met een technische aslast van 10.000 kg. De keuze is afhankelijk van het gebruiksdoel, het gewenste totaalgewicht van het voertuig en uw voorkeuren.

Wide spread

WVT biedt de mogelijkheid om alle MAN TGS/TGX trucks met een aangedreven tandemstel om te bouwen naar Wide Spread (WS) tot een max GVW van 46.000 kg. Bouwhoogte, chassislengte en vering van het voertuig hebben geen invloed op de mogelijkheden. Wide Spread kan ook gecombineerd worden met een voertuig voorzien van Hydrodrive®.

Naloopas

WVT levert naloopassen (NLA) voor de twee-, drie- en vier-assige MAN TGS/TGX trucks. De naloopassen die door WVT geleverd worden, zijn RoR-assen met een technische aslast van 10.000 kg en in speciale gevallen zelfs 12.000 kg. De naloopas is luchtgeveerd waarbij de aslastregeling elektronisch plaatsvindt. Voor een goede tractie in beladen en onbeladen toestand is er standaard een wegrijhulp gemonteerd. Hierbij kan de aslastreductie, afhankelijk van o.a. uw wens en de configuratie, ingesteld worden.

Wide spread + voorloopas

WVT Wide Spread kan ook gecombineerd worden met een Voorloopas (WSA). Daarbij wordt een hydropneumatisch geveerde opstelling van 3 assen geconstrueerd, waarbij alle voordelen van de WVT Wide Spread behouden blijven, waaronder een korte draaicirkel met een GVW van 50.000 kg. Met de zes assen MAN TGS 65.15 12x4/8 BBLBBL kun je beton pompen naar ongekende hoogte. WVT is door MAN T&B SE officieel erkend als ombouwer van MAN voertuigen en daarmee blijft de fabrieksgarantie bestaan.