MAN OPTIVIEW: VERSCHILLENDE WEERGAVEN EN BEWAKINGSMODUS

Standaardweergave

De standaardweergave komt overeen met het zichtbereik van conventionele spiegels. De blikvelden, die anders door buitenspiegels, groothoek- en stoeprandspiegels worden getoond, zijn hier overzichtelijk in vier vierkanten op de displayweergave onderverdeeld. Zodra het contact is ingeschakeld, de deur is geopend of geen andere weergave is geactiveerd, verschijnt de standaardweergave.

De concrete voordelen:

 • Geen blinde hoeken meer omdat de conventionele spiegels zijn verdwenen
 • Optimaal zicht rondom het voertuig door het digitaal samengevoegd totaalbeeld
 • Groter blikveld door het verdwijnen van de conventionele spiegels
 • Groter blikveld voor, omdat de conventionele spiegels zijn verdwenen

Zoomweergave

Vanaf een snelheid van 60 km/u wordt via de snelweg-modus de zoomweergave geactiveerd. Daarbij wordt in de displayweergave het vierkant voor de buitenspiegelweergave vergroot. Objecten op afstand kunnen zo sneller worden herkend en achteropkomend verkeer kan beter worden ingeschat. De zoomweergave kan bovendien zowel bij naar voren rijden vanaf 50 km/u als bij naar achteren rijden of bij het rangeren handmatig worden ingeschakeld.

De concrete voordelen:

 • Sneller en beter beeld van het verkeer achter u
 • Snel naderende voertuigen kunnen vroeger worden herkend
 • Verbeterd zicht op de voertuigzijden en naar achteren bij het rangeren

Groothoekweergave

De groothoekweergave geeft alleen het groothoekbereik weer in de displays, zodat nabije personen of objecten op tijd kunnen worden herkend. Deze weergavevariant wordt zowel bij het rijden van bochten als bij het achteruitrijden geactiveerd. De chauffeur kan kiezen tussen twee groothoek-modi: Stad- en de bochtenmodus. In de stadmodus wordt de groothoekweergave automatisch tot een snelheid van 50 km/u weergegeven. Bij de bochten-modus wordt de groothoekweergave automatisch geactiveerd bij een snelheid tot 50 km/u, zodra een bepaalde knikhoek tussen voertuig en oplegger of aanhanger wordt bereikt. Ideaal voor manoeuvreren in druk verkeer.

De concrete voordelen:

 • Beeld van de directe voertuigomgeving zonder dode hoeken
 • Nabije verkeersdeelnemers worden op tijd herkend

Bewakingsmodus

De bewakingsmodus biedt meer veiligheid bij het parkeren of bij langere tussenstops. In deze weergavevariant kan zelfs bij gesloten gordijnen altijd een blik worden geworpen op de gehele voertuigomgeving, vanaf de chauffeurswerkplek of vanuit het bed. De zijdisplays tonen in deze modus de groothoekweergave, terwijl het mediadisplay de voorcameraweergave laat zien. Bij voertuigen met een achteruitrijcamera wordt het beeld hiervan via een splitscreen ook in het mediadisplay weergegeven. De bewakingsmodus kan eenvoudig worden geactiveerd via de deurregelmodule of de afstandsbediening van het bed.

De concrete voordelen:

 • Eenvoudige bewaking van de voertuigomgeving
 • Meer veiligheid