INTERNATIONAL TRUCK OF THE YEAR

Ruim 5 jaar lang is er met man en macht gewerkt aan het realiseren van de nieuwe MAN TGX. De chauffeur stond daarbij voor ons centraal. In februari 2020 presenteerden wij deze splinternieuwe truck aan het grote publiek, live vanuit Bilbao, Spanje. Afgelopen november kregen we de ultieme erkenning voor ons harde werk. De nieuwe TGX is verkozen tot International Truck of the Year 2021! Eén van de meest prestigieuze prijzen in de bedrijfswagenbranche. SCROLL NAAR BENEDEN

Wat maakt de MAN TGX Truck of the Year?

Rijcomfort, leef- en werkomstandigheden

De juryleden roemden de nieuwe TGX in de eerste plaats vanwege het uitstekende rijcomfort en de fijne werk- en leefomstandigheden voor de chauffeur. Dankzij een overzichtelijk en volledig digitaal instrumentarium is de truck makkelijker en intuïtiever te bedienen dan ooit. In het multifunctionele stuurwiel zijn o.a. intuïtieve rij- en multimediafuncties ingebouwd. Ook is de truck voorzien van de afleidingsvrije en ergonomische draaiknopbediening SmartSelect.

Efficiency

Ook heeft de nieuwe TGX tijdens testritten bewezen over een uitstekende efficiency te beschikken. De Euro 6d-aandrijflijn levert in vergelijking met de vorige versie een brandstofbesparing van maximaal 8,2 procent op. Dat in combinatie met de aerodynamische verfijning van het cabinedesign, en het GPS-cruisecontrolesysteem MAN EfficientCruise, dat nu nog meer anticiperend werkt.

Veiligheid

Het hoge veiligheidsniveau van de truck werd benadrukt. De functies zoals de radar-gebaseerde bocht- en rijstrookveranderingsondersteuning en Lane Return Assist ontlasten tijdens het rijden in files niet alleen de bestuurder, maar leveren ook een aanzienlijke bijdrage aan de veiligheid van andere weggebruikers.

Connectiviteit

Verbonden met de wereld vanuit je eigen cockpit. Dat was onze missie. De nieuwe TGX heeft bij de ITOY-experts bijzonder veel indruk gemaakt met zijn hoge mate van connectiviteit die wordt geboden door de elektronische architectuur. De eerste in zijn soort in de bedrijfswagensector, en het daarmee samenhangende aanbod van digitale diensten.

Over International truck of the year

De organisatie achter ‘Truck of The Year’ is opgericht in 1977 en bestaat uit 24 vakjuryleden van de meest vooraanstaande transporttijdschriften uit heel Europa. Zij worden bijgestaan door extra expertleden uit China, India, Zuid-Afrika, Australië, Brazilië, Japan, Iran en Nieuw-Zeeland. Dit zodat de jury vertegenwoordigd is door de belangrijkste wereldmarkten op het gebied van vrachtvervoer. Zij krijgen uitvoerig de tijd om alle kanshebbende trucks uitvoerig te leren kennen en testen. Het doel van de verkiezing is het onderscheiden van de truck die de grootste bijdrage heeft geleverd aan de duurzame ontwikkeling van het vrachtvervoer. De beoordelingscriteria zijn o.a. technische innovaties, maar ook innovaties die bijdragen aan kostenefficiency, veiligheid en milieu.