SPIEGELS WEG DANKZIJ MAN OPTIVIEW

Het optionele MAN OptiView vervangt de traditionele buitenspiegels door twee displays en vijf camera’s. De chauffeur kan kiezen uit verschillende zichtopties, die stuk voor stuk de blinde hoek elimineren, het zicht verbeteren en bovenal de veiligheid voor de andere weggebruikers aanzienlijk verhogen.

De voordelen in het kort:

Meer zicht vanuit de cabine

Het wegvallen van de buitenspiegels vergroot het directe gezichtsveld. Bovendien wordt de blinde hoek aan chauffeurs- en bijrijderszijde verkleind.

Aangepaste weergaven afhankelijk van de rijsituatie

Tijdens kritieke rijmanoeuvres krijgt de chauffeur een uitstekend overzicht van de verkeerssituatie en andere weggebruikers dankzij uitgebreide weergaven op het display.

Displaysysteem in HD-kwaliteit

De twee schermen met hoge resolutie in de cabine passen zich automatisch aan de omgevingshelderheid aan, zodat het camerabeeld altijd duidelijk zichtbaar is.

Het beeldscherm is in HD kwaliteit en heeft een resolutie van 1920 * 1080 pixels. De helderheid en het contrast passen zich automatisch aan. Daarnaast kunnen hulplijnen worden weergegeven om de afstanden beter in te schatten.

VIJF CAMERA’S VERGROTEN HET GEZICHTSVELD

MAN OptiView doet veel méér dan conventionele spiegelsystemen: het gebruik van buitencamera's vergroot het gezichtsveld van de bestuurder wanneer hij uit de zijruiten kijkt. MAN OptiView bestaat uit: een groothoekcamera, een camera voor dichtbij aan elke zijde plús een extra camera op de A-stijl aan de bijrijderszijde ter vervanging van de voorspiegel. De camera’s kunnen worden ingeklapt en worden automatisch verwarmd. De camera's sturen constant de beste beelden naar de displays in de cabine. Zelfs als de zon laag staat of als het verkeer achter u verblindt.

Op de displays worden de wettelijke blikvelden weergegeven. Bovendien kan in bepaalde rijsituaties, bijvoorbeeld bij het keren of manoeuvreren, een aangepaste zoom- of groothoekweergave worden geboden, zodat de chauffeur optimaal wordt ondersteund.