MAN OPTIVIEW: VERSCHILLENDE WEERGAVEN EN MAKKELIJKE BESTURING

Standaard

De blikvelden die in de standaardweergave worden getoond, zijn vergelijkbaar met het blikveld van conventionele spiegels. Een verticale en horizontale scheidingslijn verdeelt de weergave in vier asymmetrische kwadranten. In deze kwadranten worden de gezichtsvelden van de buitenspiegel, groothoekspiegel en stoeprandspiegel weergegeven. De camerabeelden worden digitaal gecombineerd tot een overzichtelijke weergave dat de gebieden naast en achter het voertuig duidelijk weergeeft.

Zoom

In de zoomweergave kunnen objecten die verder weg zijn, zoals naderende voertuigen in de aangrenzende rijstrook, eerder worden gedetecteerd. Hiervoor wordt in het kwadrant voor de buitenspiegel een duidelijk vergroot beeldgedeelte weergegeven. De zoomweergave start automatisch bij een snelheid van meer dan 60 km/u en kan ook handmatig worden geactiveerd, bijvoorbeeld bij achteruit manoeuvreren.

Groothoek

In deze weergave kan de chauffeur kiezen uit twee modi: Met de stadsautomaat wordt de groothoekweergave automatisch tot een snelheid van 45 km/u geactiveerd. En met de bochtautomaat wordt de weergave tot een snelheid van 50 km/u geactiveerd wanneer de richtingaanwijzer is ingeschakeld óf een bepaalde hoek tussen het voertuig en de oplegger is bereikt. In deze weergave wordt alleen het groothoekgebied op de schermen weergegeven, zodat de directe voertuigomgeving zonder dode hoeken wordt vastgelegd.

Eenvoudige bediening

Deurbesturingsmodule aan de bestuurders- en passagierszijde om handmatig weergave-instellingen te regelen of te wijzigen. Bovendien kan de bewakingsmodus worden geactiveerd via de deurbedieningsmodule en de afstandsbediening vanuit het onderste bed, zodat het gebied rond het voertuig kan worden waargenomen. Zelfs wanneer de truck geparkeerd staat en de gordijnen gesloten zijn.